Wednesday, October 14, 2015

TROTS! PROUD!

(English below)
TROTS!
Afgelopen zaterdag was een bijzondere dag. De dag van de boek presentatie van "Muts voor een Muts" in galerie Peter Leen in Breukelen! Wat is Muts voor een muts hoor ik je denken... kijk hier voor alle info over dit liefdevolle initiatief van Marjolein Hurkmans en Patty Harpenau: http://www.mutsvooreenmuts.nl
Ik ben bijzonder trots dat ik gevraagd ben om een muts te verzinnen voor dit boek! Dus gingen Christopher en ik afgelopen zaterdag naar Breukelen om de boekpresentatie bij te wonen. Met onder ons arm een prachtig dienblad met een heerlijke garenproeverij a la Schouten Handwerken om dit project te steunen. Vele ontwerpers uit het boek waren aanwezig en er was een ware veiling van diverse unieke mutsen. En met een glaasje champagne proostten we op het succes van dit boek!
Intussen heb ik het al bijna uit... Dit is zo'n liefdevol boek. Het raakt je ziel met hele indringende en persoonlijke verhalen maar het heeft ook een luchtige mutsigheid waarvan je in de lach schiet! 
Dit boek heeft een prachtige boodschap: Sta klaar voor je medemens. Het leest heerlijk weg en inspireert met leuke patronen en heerlijke kleuren, ook zeker een leuk kado voor de beginnende haakster of breier, er staat namelijk een minicursus haken en breien in!
Alle opbrengsten van dit boek gaan naar een goed doel. Je kunt dit boek al bestellen in onze webshop, ik verwacht de eerste zending de komende dagen binnen:
https://www.schoutenhandwerken.nl/webshop/nl/footwear/boek-6.html
Last saturday the first book of " Mutsen voor Mutsen" was presented. This is an initiative by Marjolein Hurkmans and Patty Harpenau. They started knitting and crocheting hats for women with (breast)cancer who wanted to cover their head with something different than an expensive wig. Things moved quickly and here is their new book with patterns and moving stories but also funny stories that are just touching. The books also features a crochet pattern for a hat by moi! All proceeds of this book go to a good cause.

Met schrijfster/ With writer Marjolein Hurkmans

Zo lief! Very sweet , signed by the writers!
Met schrijfster/ With writer Patty Harpenau.

Gelijk even in het boek kijken! Heel erg trots dat ik er in sta. A quick peek in the new book! Very proud to be in it!


Een Schouten Handwerken garen proeverij:Ons cadeau als ondersteuning voor de schrijfsters om weer nieuwe mutsen van te maken! Our gift to the writers with our best yarns to make new hats from.
Stoere muts. Butch  hat.

Nog meer mutsen! More hats!

Dit was een hele leuke middag! This was a great afternoon!


2 comments:

Margaret said...

Prachtig initiatief en wat goed dat jij hier een bijdrage aan kon leveren.
Ik heb nog veel vragen over dit initiatief en ga zo de website eens goed doorkijken en lezen.
Hopelijk wordt dit een groot succes.

Fijne dag, Margaret

Angélique said...

Wat gaaf! Nu ben je dus ook een echte ontwerper, gefeliciteerd met je bijdrage voor dit mooie doel!