Sunday, November 25, 2012

De 500 truien van Loes Veenstra. The 500 sweaters by Loes Veenstra.

Het Verzameld Breiwerk van Loes Veenstra from Christien Meindertsma on Vimeo.

Hier word ik gewoon blij van! Sinds 1955 heeft Loes Veenstra meer dan 500 truien gebreid, Ze heeft ze altijd bewaard in haar woning aan de 2e Carnissetraat in Rotterdam. De truien zijn nooit gedragen . Tot vandaag. De truien worden gepresenteerd in het boek "Het Verzameld Breiwerk van Loes Veenstra uit de 2e Carnissestraat", samengesteld door Christien Meindertsma, geprubliceerd door de Stichting Kunstimplantaat. Om het boek te bestellen ga naar www.dnacharlois.nl Begeleidende nummer:: "Happy together" van The Turtles This just puts a smile on my face! Since 1955, Loes Veenstra knitted over 500 sweaters and stored them in her home on the 2nd Carnissestraat in Rotterdam. The sweaters have never been worn. Until today. The sweaters are all presented in a book called "Het Verzameld Breiwerk van Loes Veenstra uit de 2e Carnissestraat" designed by Christien Meindertsma, published by Stichting Kunstimplantaat. To order the book go to: www.dnacharlois.nl Original song: "Happy together" by The Turtles

5 comments:

Anonymous said...

Goh zèg, geweldig vind ik dit. Wat een gezellig gebeuren moet dit zijn geweest en het lijkt of heel de buurt erbij betrokken was. Ik vind de truien prachtig. Zo zie je maar weer dat breien hardstikke modern is. Dit is de bekroning op het werk van Loes. Ik hoop dat Loes wel aanloop heeft gehad van mensen tijdens het breien en veel in gezelschap was. Prachtig.

Groeten
Ellen de Boer
Bolsward

Noor said...

wat een prachtige hommage aan het breiwerk!

Anonymous said...

Geweldig: de film, de mensen, de vreugde en blijheid, het dansen en bewegen, de troon, de muziek, samenzijn, al die prachtige truien en last but never least: de mevrouw op de troon die zo glundert. Chapeau voor de mevrouw die zo prachtig breit!

Hartelijke groet, Dijn Duijs

Mariëtte said...

Ooooooo, ik krijg er gewoon tranen van in mijn ogen om al die mensen te zien in al die prachtige truien. Wat een werk!
Mevrouw Loes: gefeliciteerd met deze mooie17lctedkc bekroning op uw werk.

varkentjeanke said...

Wat prachtig, wat een mooie blik in de breitijd......breien is dus van alle tijden!! Petje af voor deze mevrouw, en voor de mensen die haar nu zo in het zonnetje zetten!! Ik heb van het filmpje genoten!! En neem de breinaalden ook weer ter habnd, niet alleen de haaknaalden. Vanmiddag dus even naar Hoorn!!