Tuesday, March 16, 2010

Museum De Kantfabriek toont hedendaags borduurwerk van Tilleke Schwarz.

Oud en nieuw borduurwerk in museum De Kantfabriek
Museum De Kantfabriek in Horst (Noord Limburg) toont van 28 maart tot 14 juni 2010 hedendaags borduurwerk van Tilleke Schwarz en oude merklappen en pronkrollen uit de collectie van het Nederlands Centrum voor Handwerken. Op zondagmiddag 9 mei om 11.00 uur houdt Tilleke een lezing over haar borduurwerk en inspiratiebronnen. ’s Middags kunt u ook een workshop volgen. Interesse? Dan graag uw plaats te reserveren via het museum De Kantfabriek.

Over het werk van Tilleke Schwarz

Het borduurwerk van Tilleke Schwarz is po√ętisch met een humoristische ondertoon en het doet een beetje denken aan graffiti, maar dan heel subtiel geborduurd, Het dagelijkse leven, katten en oude merklappen zijn belangrijke inspiratiebronnen. De werkelijkheid is vaak meer verassend, verbazingwekkend en ontroerend dan ik zelf kan verzinnen, aldus Tilleke. Wilt u meer weten? Bezoek dan eens haar website www.tillekeschwarz.com

Over de collectie van het Nederlands Centrum voor Handwerken (NCH)
Het NCH heeft een prachtige collectie oude merklappen en pronkrollen, die vroeger permanent werd getoond in Breda. Deze collectie is nu in beheer bij het museum De Kantfabriek.

Over Museum de Kantfabriek...
U waant zich in de textielindustrie van de vorige eeuw; ratelende machines in een monumentale fabriek die de sfeer van de jaren dertig ademt, een verrassend moderne museumpresentatie over textiel en de textielindustrie in Horst en omgeving. Bovendien vindt u in het documentatiecentrum, naast een uitgebreid genealogisch aanbod, alles over de geschiedenis van de streek en van haar textielhistorie.
Voor meer informatie wordt u verwezen naar de website van het museum www.museumdekantfabriek.nl

Praktische gegevens:
Museum de Kantfabriek
Americaanseweg 8
5961 GP Horst, Nederland
T +31 (0)77 - 398 16 50
De toegang bedraagt 4,00 euro per persoon.
Posted by Picasa

No comments: